Ειδική αναφορά στην ασφαλιστική κάλυψη για τους 17άρηδες οδηγούς

Ζητήματα νομικής φύσης για τις ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να λύσει ειδική αναφορά στα ασφαλιστήρια συμβόλαια που θα γίνονται για τους συνοδευόμενους οδηγούς .

Ειδικότερα σε εγκύκλιό της ΕΑΕΕ όσον αφορά τους 17χρονους επισημαίνει ότι θα ήταν καλό να γίνεται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ειδική αναφορά στην κάλυψη της συνοδευόμενης οδήγησης κατά τα πρότυπα του όρου για το Νέο Οδηγό. Όσον αφορά στις εξετάσεις θα έχουν όπως προβλέπει ο νόμος την ειδική ασφαλιστική κάλυψη έναντι του κυρίου ή του κατόχου των οχημάτων, που θα καλύπτει την ασφαλιστική ευθύνη έναντι τρίτων, λόγω σωματικής βλάβης ή ζημιών σε πράγματα, περιλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης.

Συνοδευόμενη οδήγηση

Με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 17 έτη της ηλικίας τους να δώσoυν εξετάσεις και εφόσον επιτύχουν να οδηγούν με συνοδηγό ο οποίος θα είναι ηλικίας τριάντα τουλάχιστον ετών, θα είναι κάτοχος άδειας οδήγησης για πέντε τουλάχιστον έτη και δεν θα έχει κανένα βαθμό ποινής στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Μοτοποδηλάτων (Σ.Ε.Σ.Ο.) για 3 χρόνια.

Πηγή: insurancedaily.gr