Θεσσαλονίκη: Μέσω e-πλατφόρμας η ενημέρωση έκδοσης ή ανανέωσης αδειών οδήγησης

Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής είναι πλέον δυνατή η ενημέρωση των πολιτών για την έκδοση ή την ανανέωση αδειών οδήγησης από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://dl-citizen.pkm.gov.gr/  και είτε πληκτρολογώντας τα στοιχεία τους να ενημερώνονται για το αν έχει εκδοθεί η άδειά τους, είτε πληκτρολογώντας τον αριθμό της άδειάς τους να ενημερώνονται για το αν έχει εκδοθεί η ανανέωσή της.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθης Αβραμίδης, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ήδη οι πολίτες επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση για να κάνουν χρήση της εφαρμογής. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι τον Οκτώβριο θα ενεργοποιηθούν και άλλες υπηρεσίες σε αυτήν, προκειμένου να κλείνεται ηλεκτρονικά το ραντεβού με τις υπηρεσίες για την παραλαβή των αδειών και να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά οι μεταβιβάσεις οχημάτων, ελαχιστοποιώντας κατά το δυνατόν τη φυσική παρουσία των εμπλεκομένων στις υπηρεσίες Μεταφορών.

«Κάνουμε βήματα για να εξυπηρετούμε τον κόσμο όσο γίνεται καλύτερα, παρόλο που υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα που έλαβε η Συνήγορος του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εν μέσω καραντίνας, για ανανεώσεις αδειών, διευκρίνισε ότι πράγματι υπήρξαν τέτοια αιτήματα, ωστόσο δόθηκε επτάμηνη παράταση στις ανανεώσεις των διπλωμάτων, συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη να σπεύσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών εκείνοι των οποίων οι άδειες οδήγησης λήγουν, εκτός βέβαια, αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος.

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει ότι η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή εντάσσεται στη στρατηγική καινοτομίας της Περιφέρειας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η χρήση της νέας εφαρμογής πρόκειται, άλλωστε, να επεκταθεί στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Πηγή: https://insuranceworld.gr/